Magnesia Litera

   Je vhodné vzít si na předávání prestižních knižních cen Magnesia Litera starou batikovanou sukni? Je vhodné vzít si na takhle slavnostní večer, večer, který dokonce v přímém přenosu přenáší Česká televize a kde všichni páni mají kvalitní drahé obleky a všechny dámy nádherné večerní šaty, je vhodné vzít si starou sukni a tlusté ponožky? Není!

    A takhle jsem to taky slečince řekl.

 nic 12 vysledek2    A slečinka se na mě dlouze zadívala a pak řekla, že podle ní je to vhodné až dost, že si k televizi může vzít co chce, že si klidně může vzít třeba tepláky nebo být jen v tričku a kalhotkách a ať jsem rád, že se na to předávání cen vůbec díváme, protože na prvním programu zrovna začíná Fanfán Tulipán a na toho by se teda rozhodně dívala radši. Načež si z tácku vzala jeden obložený chlebíček a schválně si natáhla nohy až na protější křeslo, abych ty její tlusté ponožky pořád viděl. 

    A tak jsme se dívali na to slavnostní předávání cen Magnesia Litera a já si představoval, že třeba taky jednou půjdu převzít nějakou krásnou knižní cenu, úplně jsem to viděl, jak se slečinkou kráčíme na pódium, ona samozřejmě nepůjde v batikované sukni, ale v úchvatných růžových šatech a ty šaty se kolem ní budou vznášet a třpytit jako nějaký nadýchaný obláček  a my budeme stoupat po schodech na podium a všichni budou tleskat i pan Hejlík bude tleskat i pan Viewegh bude tleskat i pan Rudiš bude tleskat a pan Svěrák galantně přiskočí a jelikož je ze staré školy, nabídne slečince své rámě.

   A tak jsme se dívali na to slavnostní předávání cen o Nejlepší knihy roku, a ocenění přebírali ceny a navzájem si děkovali a gratulovali a četli úryvky z těch svých krásných knih a byli celí dojatí a já byl taky dojatý, ale protože těch oceněných bylo fakt hodně a protože jsem žádnou z těch oceněných knih neznal, tak jsme tam nakonec dali toho Fanfána.

                                 tag

 

 

Zpět do obchodu