Slečinka vs. Dan Brown

Slečinka si čte na posteli povídku2222

    To, ale byla pitomost, zafrčela slečinka pohrdavě a třískla posledním Brownem o noční stolek.

To bych napsala taky!!

 

    V ložnici se rozhostilo ticho. Ani já nic neříkal. Co bych na to taky měl říct? Dan Brown je jeden z nejznámějších spisovatelů našeho století, té jeho Šifry se prodalo přes 80miliónu kusů a na světě snad není člověka, který by profesora Langdona neznal. 

    A slečinka? Co napsala naše slečinka?

    Na těch našich knížkách jsme vždycky uvedení jako společní autoři. Petr Fischmeister, Eva Zanková,  a  kocour Leoš. A vy, čtenáři, vlastně vůbec nevíte, co kdo napsal.

   No, tak schválně. Pojďme nahlídnout do té naší úplně nejnovější knížky, do toho nového Nejvtipnějšího kocoura, a podíváme se, co tam teda všechno vymyslela.

    Tak určitě Toníčka. To je ten s tím mocným apetýtem, jak šplhá okýnkem za dcerami statkáře Hermana, za odměnu dostane tři knížky Kocoura a s těmi knížkami pak uhání Černým lesem do antikvariátu. A chytí ho loupežníci a ty Kocoury mu vezmou. Tak tenhle Toníček je její. A její je i ta anekdota o Brežněvovi, Reganovi a Husákovi, kterou to pak pokračuje. V příběhu o krtkovi a kalhotkách nevymyslela nic. Akorát nakreslila krtka. V příběhu o bílém vlasu v polívce taky ani řádku, ale Velký povídkář v Božidarovi je celý její nápad. A ten únik ze střechy Tesca taky. 
Pérák je její, Sloní kocour je její, Aruboňané a většina té kapitoly o smilnících a jejich cestě do Království je taky z její hlavy. Jasně smilníci ti jí šli. Jo a v té Kurdějově písničce, v té, jak se zpívá:

Tenhle segedýn je nejlepší,
až v Ratišáku plul,
je v něm rajský mejd
a taky lojný šlum,
škubánků spíš míň,
však z chropčíků maz
a ušně a kel
a jahelný kvas!
A zbytnělý hrách
a cibulán z blum,
Leoš, naber víc zdola,
je tam kliška a rum!

tak tam vymyslela ty ušně a jáhelný kvas.
Jo a nesmím zapomenout na sexualne položenija, která kocour hlásil Zbygněvovi. Určitě aspoň polovina je jejích. Určitě ten Přemysl Orál. A Opičí mambo. A Mdlá Madla. No, Madlu možná vymyslel Pif, ale Přemysl Orál a Opičí Mambo je určitě slečinky.

     Takže když to sečteme, tak je úplně jasné, že bez slečinky by Nejvtipnější kocour2 určitě nebyl tak vtipný jak je. Ale taky je jasné, že ať už se slečinka do psaní Šifry pustí  nebo ne, tak pan Brown může spát úplně v klidu. Od ní mu žádné spisovatelské nebezpečí nehrozí.

                                 tag

Zpět do obchodu